• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6
  • Header 7
  • Header 8

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Volgende wedstrijd 1ste


rcoctopus

vs 

RCTilburg
RC Octopus 1    RCT
     
Datum:  24-03-2019
Kick-off:   14:30 
Uit/ Thuis:   Uit

Volgende wedstrijd 2de


rcoctopus

vs 

RCTilburg
RC Octopus 2 

 

RCT
     
Datum:  24-03-2019
Kick-off:  13:00
Uit/ Thuis:  Uit

Volgende wedstrijd Dames


rcoctopus

vs 

 rc eindhoven
RC Octopus Dames

 

cl Eindhoven
     
Datum:  24-03-2019
Kick-off:

   14:30

Uit/ Thuis:   Thuis den bosch

Volgende wedstrijd 2de Dames


rcoctopus

vs 

 wallaby's
RC Octopus Dames

 

cl blue pantherdogs
     
Datum:  24-03-2019
Kick-off:

 13:00

Uit/ Thuis:  Thuis den bosch

Volgende wedstrijd Colts


rcoctopus

vs 

bsn
RC Octopus colts

 

cl SBN
     
Datum:   23-03-2019
Kick-off:  12:00
Uit/ Thuis:  Thuis den bosch

Volgende wedstrijd Junioren


octopus

vs 

rfc-haarlem-logo1
RC Octopus junioren 

 

RC Haarlem
     
Datum:  23-03-2019
Kick-off:  13:00
Uit/ Thuis:  Uit

Volgende wedstrijd Cubs


octopus

vs

Oysters

RC Octopus cubs

 

 

Oysters

 

 
     
Datum:  23-03-2019
Kick-off:  11:00
Uit/Thuis  Uit

Sportverzorging

Rob Hanegraaf is elke dinsdag aanwezig van 19:00 tot 20:30 voor vragen over en evt behandeling van sportblessure's.

Buiten deze dagen is Rob te bereiken via

 sportverzorging@octopusrugby.nl

of whatsapp 06-46340446

 

Uden - Ieder jaar op Hemelvaartsdag vindt bij rugbyclub Octopus/Café de Preek het Vrienden en Familie toernooi plaats. Een gezellige dag waarbij plezier voorop staat. Het toernooi is de ideale mogelijkheid voor mensen die kennis willen maken met de sport. Voor DeMooiUdenKrant een mooi moment om wat meer te weten te komen over rugby en Octopus in het bijzonder.

Tekst: Timon Smits Foto: Dennis van de Sande

Rugbyclub Octopus werd 42 jaar geleden opgericht, in 1974. De club was lange tijd gehuisvest in het Sportpark. Sinds een jaar of 15 is de thuisbasis Sportpark Moleneind, waar ze beschikken over één veld en een eigen clubhuis. RC Octopus kent momenteel bijna 250 leden. "In de jeugd hebben we in praktisch elke leeftijdscategorie een team", vertelt Leslie Somers, speler van de club. "Dat zijn bij elkaar zo'n tachtig spelers. Verder hebben we een man of vijftig die spelend lid zijn, de rest is passief lid. Dit zijn mensen die de club een warm hart toedragen en middels een lichte contributie een bijdrage leveren."

Hoger niveau Er wordt hard gewerkt om de Udense rugbyclub naar een hoger niveau te tillen. "We hebben een aantal jaar geleden professioneel opgeleide trainers in huis gehaald", vertelt Leslie. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want het eerste team speelt tegenwoordig niet meer in de derde, maar in de tweede klasse, de derde hoogste klasse in Nederland. Het aantal spelers is zo gegroeid dat het mogelijk was een tweede seniorenteam te starten.

Een belangrijke reden die de professionalisering van Octopus mogelijk maakt is hoofdsponsor Café de Preek. "We zijn erg blij dat Patrick Puyn sinds jaar en dag klaarstaat voor de club", vertelt Leslie. "Niet alleen helpt hij ons enorm op financieel gebied, maar hij zet zich ook in om de sport in een goed daglicht te zetten. Daar zijn we erg dankbaar voor."

Veilig Volgens Leslie heerst het onterechte beeld over rugby dat het een lompe sport is, enkel voor grote en brede kerels. "Ten eerste is rugby een sport waarbij je juist mensen nodig hebt met een verschillende bouw. De ene plek is ideaal voor een grote en brede kerel, maar op een andere plek kan iemand die klein en daardoor snel en wendbaar is veel beter uit de voeten. Eigenlijk is er voor iedere bouw wel een positie."

Het tweede argument waarom rugby geen lompe sport is, is volgens Leslie de veiligheid. "Iedereen die op het veld loopt weet dat rugby een fysieke contactsport is. Alle spelers weten wat ze moeten doen als ze geraakt worden. Daarnaast zijn er veel regels en veiligheidsnormen waaraan iedereen zich moet houden. Zo mag er niet geschopt worden en nooit hoger dan de nek getackeld worden. Een lompe sliding van achteren zoals je bij voetbal nog weleens ziet, zal je bij rugby nooit tegenkomen."

Respect "Rugby is van origine een sport waarbij respect heel belangrijk is", legt Leslie uit. "Zowel voor je medespeler, je tegenstander als de scheidsrechter. Bij andere sporten zie je vaak dat spelers boos zijn op een scheidsrechter of dat er ruzie ontstaat tussen de ploegen. Dat kennen we in rugby helemaal niet." Vriendschap is een wezenlijk onderdeel van de sport. Na de wedstrijd wordt er vaak samen met de tegenstander liederen gezongen en een drankje genuttigd.

Vrienden en Familie toernooi Op donderdag 5 mei staat het Vrienden en Familie toernooi op de agenda van Octopus. Er zijn twee competities waarvoor teams zich kunnen inschrijven: voor de fanatieke teams die een gooi willen doen naar het kampioenschap is er de gevorderden competitie en voor de nieuwkomers en teams die vooral voor de gezelligheid meedoen is er de recreanten competitie. De wedstrijden zijn zeven tegen zeven en duren twee maal zeven minuten. In ieder team mogen maximaal twee leden van Octopus zitten. Zowel de jeugd als mannen en vrouwen zijn welkom om mee te doen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten over RC Octopus/Café de Preek? Neem dan eens een kijkje op www.rcoctopus.nl

Hoofdsponsor

Subsponsoren